Sisälennokkitapahtuma Pietarsaaressa

Pietarsaaressa järjestettiin mallilennokkien sisälennätystapahtuma inSkaala 2008 lauantaina 22.11.2008 klo 10-20. Paikka oli Tellushalli, joka on 100 x 60 m jalkapallohalli. Tapahtuma järjestettiin nyt viidennen kerran.

Klikkaa isommaksi Klicka för större bild

Sisällä lennätettävät mallilennokit olivat pääteemana tässä tapahtumassa, mutta ohjelmassa oli myös muitakin lennokkeja. Monet tulivat paikalle lennättämään lennokkejaan osallistumatta mihinkään kilpailuihin.

Kilpailuja oli radio-ohjatuille ja vapaastilentäville mallilennokeille. Ohjelmassa oli myös taitolentoa ja Peruslennokki-kisa. Peruslennokki on kaikenikäisille sopiva kumimoottorilennokki.

Inomhus­modell­flygnings­evenemang i Jakobstad, Finland

I Jakobstad, Finland ordnades ett stort inomhus­flygnings­evenemang, inSkaala 2008 lördagen 22.11.2008 kl. 10-20. Platsen var Tellushallen, som är en fotbollshall av 100 x 60 m storlek. Det var den femte gången för detta evenemang.

Skalamodeller för inomhusbruk var huvudtema för dagen, men det fanns också andra slags modeller på plats. Många kom för att flyga bara för skojs skull utan att delta i tävlingar.

Klikkaa isommaksi Klicka för större bild
VL Sääski (RC)

Det ordnades lekfulla tävlingar för radiostyrda och friflygande skalamodeller. På programmet fanns det också konstflyg och en tävling för gummimotor-basmodeller.

Klikkaa isommaksi Klicka för större bild Klikkaa isommaksi Klicka för större bild

Kiitokset osallistujille ja vierailijoille!

Vi tackar alla deltagare och besökare!


Pietarsaaren Seudun Osuuspankki
Pedersörenejdens Andelsbank Pietarsaaren Seudun RC-lentäjät
Jakobstadsnejdens RC-flygare

4.1.2009 webmaster